18. april 2024

I kjølvannet av urolighetene som har startet i vår kjære fotballklubb, ønsker styret i BWSCN å komme med en uttalelse og en oppfordring til våre medlemmer.

Det er ingen av oss som har spesielt godt innsyn i detaljene rundt økonomien i Bolton Wanderers. Dette har derimot Boltons styreformann og eier, og han deler antakeligvis ikke all informasjon med omverden. Derfor kan vi ikke komme med uttalelser om selve styringen av klubbens økonomi. Men som enkeltindivider ser også vi at ting ikke er helt slik som det skal være.

Bolton Wanderers Supporters Club Norway (BWSCN) kommer alltid til å ønske det som vi mener er best for Bolton Wanderers. BWSCN’s styre er av den klare oppfatning at Bolton Wanderers, i dette tilfellet, ville vært tjent med en annen eier/andre eiere.

Ken Anderson. Foto: bwfc.co.uk

Det er en selvfølge at det kommer klubben til gode om en eier har god økonomi og høye sportslige ambisjoner. I dag er det Ken Anderson som styrer det hele. Så lenge han eier klubben, kan han styre på nesten som han vil -så lenge regningene blir betalt. Det viser seg at det meste av skyld og gjeld blir betalt, men ofte i seneste laget og ofte i siste liten. Vi kan være uenige i måten å drifte klubben på, men man kan ikke sparke ut en eier. Det går imidlertid an å påvirke og oppfordre til et salg. Ken Anderson vet godt hvor uønsket han er av mange. Men han er samtidig en tøff og tykkhudet forretningsmann, og det er ikke sikkert at demonstrasjoner og bannere biter nevneverdig på ham.

Vi håper det dukker opp noen interessenter med mye penger og høye ambisjoner som kan overta klubben og få oss på rett kjøl. Rykter kommer og går om mulige kjøpere og budrunder, men det har til nå ikke vist seg å være godt nok for Mr. Anderson. Noen av ryktene er nok sikker nettopp bare det – rykter. Men vi er også smertelig klar over at det finnes mange som Ken Anderson der ute, også dem som er verre. Så la oss nå inderlig håpe at når nye eiere en dag står på trappen, blir det til det bedre. Aller helst noen med tilknytning til Bolton fra før. I fotball er det jo som vi vet mye følelser involvert. Så om klubben betyr mer enn bare penger for eieren er det større grunn til å tro på suksess.

Bolton Wanderers fremstår nok ikke som en spesielt attraktiv klubb å investere i for øyeblikket. Det har aldri vært lett å selge et synkende skip. Så inntil videre må vi muligens belage oss på at eieren blir sittende og styre økonomien på sin egen måte. Og det er lite vi kan gjøre med det.

Ikke bare vi, men Anderson er jo også tjent med at BWFC oppnår resultater. At han ønsker det beste for klubben, så lenge det er hans klubb, er nok en sannhet vi må innse. Alt som generer penger må jo være bra for en bedrift og dens eier. På den måten øker også muligheten for et eventuelt salg. Håpet er da at han faktisk gjør det han kan for å heve standarden. Ifølge hans egne uttalelser i sitt jevnlige skriv «Chairmans note», er ikke alt like kritisk som media mener. Om ikke Anderson er så flink med penger, så er han i hvert fall særdeles flink med ord.

På grunnlag av overnevnte vil BWSCN gjerne komme med en oppfordring til alle medlemmer som drar til Bolton i disse tider. Uansett hva meninger man har, så er det ok å ytre disse. Men vi ber innstendig om å bruke god norsk folkeskikk og oppførsel når man besøker klubben og byen.

BWSCN tar sterk avstand fra alt som kan skade Bolton Wanderers!
Det være seg kasting av gjenstander på banen, eller vise voldelig oppførsel. La oss beholde vårt gode rykte i Bolton og på stadion.

På vegne av styret i BWSCN håper jeg alle medlemmer blir med oss igjennom denne tøffe perioden og støtter laget som er på banen etter beste evne.

På vegne av styret
Eirik Hiim Titland
Leder BWSCN