25. juli 2024

Blir det en kjærlighetens dag på Macron?

Bolton får besøk av naboene fra Rochdale tirsdag kveld.

Bolton får tirsdag kveld besøk av naboene Rochdale på Macron Stadium, og dette på selveste Valentines Day. Bolton har hatt en svak åpning på 2017, men kommer fra en kruttsterk 4-1 seier mot Walsall i helga. For Rochdale ser det derimot verre ut. Laget kommer til lokalderbyet uten seier på de siste fem kampene, og begredelige 1-10 i målprotokollen. Likevel ligger laget fra markedsbyen i øst bare syv poeng bak Trotters, noe som legger til rette for en meget morsom og spennende kamp. 

Så hva kan vi forvente oss av dagens lokaloppgjør? Vi har tatt med noen viktige punkter;

Bolton har hatt en godkjent sesong så langt, og «alle» lag kommer inn i dårlige perioder i løpet av en sesong. Dette er litt av årsaken til at Bolton ligger på tredje, og ikke øverst per dags dato. Formsviktene har kommet litt for hyppig, og de har vart litt for lenge. Nå kommer vi derimot fra en solid seier i helga, og kan man bygge videre på den, vil vi for alvor være med i kampen om direkte opprykk. 

En annen interessant faktor er at forrige oppgjør mellom disse to endte med Rochdale-seier. Dobbelt-tap mot en naborival er ikke noe positivt, og spesielt ikke for fansen. Dette, i tillegg til godt oppmøte og flomlys bør absolutt være en av flere motivasjonsfaktorer for hjemmelaget.

På grunn av skader i de bakre rekker, var Parkinson nødt til å rotere på laget før helgas kamp. Å skifte om fra 4-4-2 til 3-5-2 viste seg å være en taktisk genial plan, noe vi også kan få se mer av i kveld. Beevers og Wheater har vært selvskrevne hele sesongen, mens vår spanske venn Derik Osede kan få sin andre kamp på rad i midtforsvaret. Filipe Morais, som ble hentet gratis til klubben i januarvinduet, ble kåret til banens beste mot Walsall, fortsetter naturlig nok på sin høyre vingback-plass. Mannen med det vakre etternavnet, Liam Trotter scoret et sensasjonelt vakkert mål i helgas seier, og kommer til å fortsette sammen med vår faste duo Josh Vela og Jay Spearing. Adam Le Fondre, Gary Madine og Chris Long vil være vår drivkraft fremover, dog må en av disse starte på benken. 

 

Kampen starter 21.00. 

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese