25. juli 2024

Laget av bwfc.co.uk

Endelig var det klart for seriestart. Første motstander var Lincoln City. Forventningene var enkle, her skulle Bolton seire og vise at de på alvor har lyst å kjempe om opprykket i år. Bolton skuffet heldigvis ikke!

Kampen startet med et fint Bolton-press og allerede etter 4 minutter tok Bolton ledelsen etter en godt slått corner. Jack Iredale stanget inn ledelsen og ga Bolton den drømmestarten man hadde håpet på! Bolton fortsetter å angripe de neste minuttene og viser flere ganger mange gode tendenser, uten at det ga noe mer uttelling. Syns Bolton var flinke i starten med å variere korte og tålmodige angrep med med direkte fotball. Dette slet Lincoln med.

Etter hvert roet Bolton ned. Mye ball, uten at det skjedde stort fremover. Personlig syns jeg andre halvdel av omgangen ble noe kjedelig. Ikke nødvendigvis noe dårlig, det var gjerne god «game management» med å dra ned tempoet og forsvare seg med ballen i laget. Lincoln kom aldri inn i det.

Etter Everton og West Brom – kampene var jeg litt spent på hvor mye Bolton ville angripe, spesielt med en ledelse. I de to treningskampene kjørte Bolton på, men de roet altså noe ned i seriestarten. Likevel så vi tendenser til at Bolton åpnet seg da de angrep og Lincoln prøvde å utnytte det store rommet bak, spesielt, Williams på venstresida. Heldigvis var hverken Lincoln farlige, og Bolton jobbet seg godt inn for å hindre kontringer – både i press/gjennvinningsfasen, men også med gode returløp.

1-0 til pause var helt greit. I andre omgang kom Lincoln ut i noe høyere press og intensitet. Bolton våknet ikke før det var godt 53 minutter. Lincoln hadde ikke skapt mye stort, men virket noe mer farlige. Da Bolton våknet fikk vi se meget godt angrepsspill. Hurtige kombinasjoner, mange løp og rask gjenvinning i gunstige posisjoner. Bolton skapte sjanser og fikk etter hvert uttelling. 2-0 på ny corner. Denne gangen Adeboyejo. Da følte man vell egentlig at denne kampen var ferdig.

Resten av omgangen styrer Bolton godt. Mye ball, senker skuldrene og angriper noe mer aktiv enn i første omgang. Lincoln ble løpende i mellom hele kampen egentlig. Men Bolton var ikke ferdige. Evatt byttet innpå blant annet George Thomason. Hans første involvering innebar en fantastisk pasning i gjennom til Kyle Dempsey. Dempsey slår inn mot Charles, men der kom en Lincoln-spiller skliende. Heldigvis skled han ballen i mål og Bolton punkterte kampen med 3-0.

En solid og ikke minst viktig 3-0 seier i seriestarten var godt! Det kan bli tøft for mange å møte Bolton i år om de presterer som idag! Bolton utrolig flinke å roe ned og styre tempoet i kampen. Det er lite av det å spenne bort ballen i panikk. Bolton tørr å holde på ballen, legge ned og kontrollere. Det liker jeg!

Det var først og fremst en lagseier idag. Mange spillere presterte meget godt og det er egentlig vanskelig å kåre en «banens beste». Randall Williams var meget godt, spesielt i første, men blir noe mer anonym i andre. Kyle Dempsey viser seg, spesielt i andre omgang, som en løpsmaskin og vinner ballen ofte i gunstige posisjoner. Iredale og Santos var meget solid i 3-eren bak. Jeg velger å gi min «banens beste» til Josh Sheehan. Rolig med ball, kontrollerer tempoet, ligger fint og balanserer samtidig som han kommer med gode ballfordelinger fremover. Mye involvert i det Bolton gjør, både offensivt og defensivt.

Det er bare en ting å si: dette var gøy! Ser frem til Barrow på tirsdag nå!

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese