15. april 2024
Gary Madine noterte seg for to mål i mandagens hjemmekamp mot Gillingham

Bolton 4-0 Gillingham

Bolton måtte vinne mandagens hjemmekamp mot Gillingham for å minske Scunthorpes luke i toppen av League One. Det skulle vise seg å bli en enkel jobb. Fire mål, og spill på øverste hylle sørget for at Bolton har heng på serielederen. 

Bolton virket ekstremt spillesugne, og tok tidlig kommandoen i kampen. Etter et par halvsjanser, kom kampens første mål etter kvarteret spilt. Clough førte ballen flott oppover i banen, før han slapp kula ut til Vela på venstresiden. I feltet kom Gary Madine på et nydelig løp, og med en perfekt langpasning fra Vela, kunne Madine enkelt heade inn ledelsen for Bolton. 

Etter 25 minutter både kunne og skulle Bolton økt ledelsen. Clough ble på flott vis spilt gjennom av Ameobi, men alene med keeper klarte ikke vår toppscorer å sette ballen i nettet.

Bare to minutter etterpå tok Bolton på seg finskoene, og regisserte et angrep selv Barcelona ville vært stolte over. Vela spilte Clough fri i feltet, og fulgte løpet perfekt inn i boksen. Dette hadde tydeligvis de to unguttene bestemt seg for å gjøre på forhånd, da Clough på magisk vis gjør et «no-look» helspark rett til Vela som allerede hadde sprunget seg fri. Og for en mann med så mye selvtillit som Vela spiller med om dagen, kunne han enkelt plassere ballen i kassa. A touch of Premier League class er ordene som brukes i engelsk presse om scoringen. 

Like før pause kunne Ameobi punktert kampen. Vår innlånte spiller treffer klokkereint på en volley, men kun en god redning forhindrer scoring. Riktig nok setter Clough inn returen, men blir korrekt avdømt for offside. 

Fem minutter ut i den andre omgangen var Gillingham nære redusering. Bortelagets Hessenthaler headet et innlegg like utenfor fra rundt åtte meter. 

Boltons åpningskvarter i den andre omgangen var ikke spesielt mye å skryte av, men da disse var passert skulle det skje ting igjen. Først fyrer Spearing av et langskudd som keeper må gi retur på. Der er Madine, men setter en svak avslutning utenfor. 

Like etter avgjør Bolton kampen. Spearing serverer et nydelig frispark på pannebrasken til Madine, som enkelt kan sette inn dagens andre hodestøt. Game, set, match!

Selv om kampen var avgjort, fortsatte Bolton storspillet. Vela legger igjen kula uselvisk til Taylor, som fra kort hold avslutter rett på bortelagets keeper. På den påfølgende corneren var dagens bestemann Madine meget nære et hattrick, men headingen sniker seg over målet. 

10 minutter før slutt var det Ameobis tur til å vise seg frem. Om ikke dagens andre mål var vakkert på sin måte, ville ikke Ameobi være noe dårligere. Vingen mottar ballen på den høyre siden, drar seg innover, og banker ballen opp i det lengste hjørnet. Nydelig!

Flere mål ble det ikke, og Bolton kunne dermed juble for tre poeng etter en maktdemonstrasjon på Macron Stadium. Verdt å merke seg er at Bolton nå har sluppet inn kun to mål på de siste 10 kampene. (8 clean sheets). Fantastiske tall. 

Trotters startet med følgende lag: Alnwick, Wilson, Wheater, Beevers, A Taylor, Thorpe, Spearing, Vela (Anderson 88′), Ameobi (Henry 83′), Madine, Clough (C. Taylor 68′). 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.