16. april 2024

Cheltenham 0-1 Bolton Wanderers

Tirsdag 15. desember var det duket for et oppgjør som vi Boltonsupportere ikke akkurat så på med optimisme etter to strake tap.

For første gang skulle Cheltenham møte Bolton til en offisiell seriekamp. Cheltenham var ubeseiret på 6 kamper og lå på 2.plass, mens Bolton hadde ramlet til 16.plass etter tapene mot Walsall og Port Vale.

Bolton gjorde to endringer på laget fra start. Kioso er ute med skulderskade og Crawford ble benket. Greenidge erstattet noe overraskende Kioso på venstre-vingback, mens Isgrove fikk sin første start da han tok plassen til Crawford.

Kampen i seg selv var ganske jevn. Cheltenham startet best og hadde noen småsjanser, hvor Gilks hadde god kontroll. Etter hvert kom plutselig Bolton til 3 store sjanser, størst der Isgrove snapper et tilbakespill til keeper. Han prøver å runde keeper, men keeper får en hånd på ballen. Isgrove kommer i andre rekke til innlegg og treffer Sarcevic som skyter, men selvsagt ble det redning på strek og keeper fikk til slutt tak i ballen. Slutten av andre omgangen renner stort sett ut i at hjemmelaget tørker ballen med håndkle før lange innkast som Santos header ut.

Andre omgang er ganske lik som første. Cheltenham med grei start, noen småsjanser her og der, men ikke de helt store. Kanskje den største de har er etter innkast, ballen ramler ned til en som plutselig står helt alene fra 8 meter, men skuddet er noe svakt, men Gilks må allikevel gjøre en god redning. Det er litt tennis til tider der begge lag prøver å kontre og angripe, men ingen kommer til de helt store avslutningene. Cheltenham tar mer over banespillet mot slutten, Bolton drøyer tid og ser ut til å være fornøyde med uavgjort.

Med få sekunder igjen av kampen får Bolton en noe overraskende corner etter en kontring. Personlig hadde jeg lite tro på at Bolton i det hele tatt skulle komme seg over midtbanen de siste minuttene, men her fikk en altså corner i det klokken slo 90 minutter og fjerdedommer viste 3 minutter på skiltet sitt. Corneren slås inn, det blir en duell foran mål. Cheltenhamforsvaret blir veldig ballwatchere. I duellen blir ballen stusset bakover, hvor plutselig vår egen irske stopper Delaney står og bare kan breiside ballen i mål! 30 sekunder på overtid scorer altså Bolton og sikrer seg med det 3, må jeg få lov å si, meget overraskende poeng fra et av formlagene i serien!

Men hva er vell bedre enn seier på overtid? Sjelden noe som slår den følelsen!

SPILLERRANGERINGER:

Gilks – 7. Solide redninger og god i feltarbeidet.

Greenidge – 5. Klarer seg greit, uten at det blir helt fantastisk.

Delaney – 6. God i forsvarsspillet, sliter litt offensivt. Scorer på overtid, får 1 ekstra for det.

Santos – 8. Banens beste i dag. Suveren i duellspillet og plukker ALT av lange innkast.

Baptiste – 5. Gjør det som trengs, ikke mindre, ikke mer.

Jones – 5. Gjør en god innsats, men noen rare feil.

Thomason – 6. Gjør en god jobb, sikker pasningsfot og løper mye.

Sarcevic – 6. Jobber godt, men blir noe usynlig til tider. Viktig defensivt.

Isgrove – 4. Løper mye og god i gjenvinning, men syns det er mye feil og balltap.

Delfouneso – 5. God første omgang, helt usynlig i andre.

Doyle – 6. Aktiv og farlig frempå flere ganger.

Mascoll (for Greenidge) – 5. Gjør lite ut av seg etter han kommer inn.