25. juli 2024
Foto: Bolton Wanderers
Foto: Bolton Wanderers

I andre serierunde møtte Bolton til bortekamp mot Cheltenham. Et lag vi har hatt en del slitekamper mot tidligere. I dag ble det alt annet enn sliteseier! Med dagens 3-poenger er Bolton på 1.plass med 6 poeng og +6 i målforskjell. Det må sies å være en aldeles strålende start på sesongen. Og det gir ikke noe mindre håp eller forventninger om at Bolton skal hevde seg i toppen og kjempe om direkte opprykk.

Dagens kamp starte noe forsiktig og det gikk en stund før den første sjansen kom. Den første skikkelige sjansen kom etter 15 minutter. Etter en flott kombinasjon er Charles gjennom og setter sikkert inn 1-0 til Bolton alene med keeper. Viktig at Charles kom på scoringslisten i dag. Vi er avhengig av en toppscorer som leverer.

Bolton hadde mye ball gjennom hele kampen, men det skulle en dødball til for å øke ledelsen. Et frispark fra Morley slås hardt inn mot nærmeste stolpe. Der stusses ballen av en Cheltenham-spiller og inn i eget mål. 2-0 Bolton og på dette tidspunktet satt vell ingen av oss å tvilte på at dette skulle bli 3 poeng?

I så fall kunne selv de usikre være ganske så trygge på seier da Charles satte inn 3-0 bare 3 minutter senere. Et strålende skudd i lengste hjørnet. Bolton til pause med en komfortabel 3-0 ledelse.

Andre omgang er ganske lik som første, men det ble ikke flere mål. Cheltenham hadde en stor sjanse på en corner helt mot slutten, men en god redning av Baxter gjorde at Bolton holdt nullen i tredje kamp på rad.

I dag syns jeg Bolton er godt på mye. Ballsikre, 74% av ballbesittelse i løp av kampen. Tålmodige og bygger opp spillet sitt, lar Cheltenham løpe i mellom og bli slitne. Bolton vinner de fleste og viktigste duellene. En styrer rett og slett kampen fra A til Å. Ikke alltid det var mye fine kombinasjoner, men tidvis glimter Bolton til med meget godt spill hvor kombinasjonen sitter, bevegelsene og timingen er meget god.

I fjor mente jeg at Bolton la seg for mye bakpå etter de tok ledelsen, og ga ballen og initiativet mer til motstanderne. Det har ikke Bolton gjort så langt i disse to kampene. Selv om man leder så beholder man ballen i laget, angriper på en kontrollert måte og forsvarer seg rett og slett med ballen i laget. En mye bedre å kontrollere kampen på.

Banens beste i dag får gå til Dion Charles som scorer 2 mål og jobber solid som alltid. Ellers er forsvaret vårt bunnsolid! Midtbanen spiller trygt og godt også.

Jeg gleder meg allerede til Fleetwood i neste kamp. Den går på tirsdag 20.45. Vi sees!

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese