15. juli 2024
clough-penalty
Clough setter sin første straffe sikkert i mål.

Bury 0-2 Bolton

Bolton viser virkelig form om dagen. Parkinsons gutter tok nok en solid seier i mandagens TV-sendte kamp mot naboene fra Bury. Bortelaget spilte en helt perfekt kamp i samtlige 90 minutter, og fikk med det vist at de virkelig kommer til å være med hele sesongen inn. 

Bolton gikk rett i strupen på vertene. Allerede etter drøye to minutter dro Sammy Ameobi seg fri, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Williams i Bury-buret.

Etter 11 minutter spilte Mark Howard på nydelig vis Zach Clough gjennom. Fra litt skrått hold fikk Clough kjempet seg foran Burys forsvarsspiller før han ramlet innenfor 16-meteren. Ved første øyeblikk kunne det seg ut som et soleklart straffespark. Reprisene viste derimot at straffesparket var i det strengeste laget. Likevel ble det dømt, og Clough kunne selv sette inn kampens første scoring.

Like etter fikk bortelaget en gigantisk mulighet til å øke ledelsen. Vår gamle Neil Danns viste at han fortsatt har følelser for sitt gamle lag, og serverte Clough ballen alene med keeper. På nydelig vis rundet vår nummer 10 keeper, men avslutningen ble dessverre reddet på streken av en Bury-spiller.

Den andre omgangen startet på samme måte som den første. Sammy Ameobi, som hadde kampens første sjanse, skulle igjen teste skuddfoten, denne gang fra drøye 20 meter, men heller ikke nå klarte engelskmannen å overliste Williams.

Etter 55 minutter skaffet kampens store spiller nok et straffespark, denne gang derimot korrekt idømt av dommer Geoff Eltringham. Clough gjorde som vanlig ingen feil fra straffemerket, og Bolton doblet dermed  ledelsen fortjent.

Fem minutter senere kunne Clough gjort sitt første hat-trick i Bolton-trøyen. Den lille magikeren dro seg vakkert fri i feltet, men skuddet ble nok en gang reddet av hjemmelagets Williams.

20 minutter før slutt fikk tomålsscorer Clough en identisk mulighet som sin forrige. Denne gang overlistet han Burys keeper, men ballen snek seg dessverre like utenfor den ytterste stolperota.

Bolton fortsatte dominansen. I løpet av noen få minutter byttet Parkinson inn både Jamie Proctor og James Henry. Disse to mønstret like etter opp et kjempeangrep. Henry satte full fart mot Bury-målet, før han på et perfekt tidspunkt spilte Proctor alene med keeper. Der viste innbytteren hvorfor han fortsatt står uten en eneste scoring for Trotters, og skuddet snek seg dessverre like utenfor den nærmeste stolpen.

Flere sjanser ble det ikke, og Bolton har nå virkelig lagt press på Scunthorpe, som topper tabellen tre poeng foran Wanderers.

Undertegnede vil dra frem fem punkter som virkelig viste hvordan Bolton har forandret seg under Parkinsons ledelse.

  • Zach Clough. Unggutten har virkelig funnet formen, og viser at han er mannen vi må regne med foran motstanderens mål denne sesongen. I tillegg til sine mål, er han en konstant plage for forsvarerne han møter, og er den som skaper det aller meste offensivt for Bolton.
  • David Wheater. Vår robuste stopper har hatt en variabel karriere i Bolton. Han var til og med ferdig i klubben denne sommeren, før han ble hentet tilbake med en kontrakt ut sesongen. Engelskmannen spilte sin desidert beste kamp for sesongen, og ryddet bort absolutt ALT som var å rydde bort gjennom samtlige 90 minutter.
  • Defensivt. I tillegg til nevnte Wheater har Bolton også andre spillere som virkelig viser seg frem bakover i banen. Howard er det soleklare førstevalget, mens de fire foran har funnet sin plass i laget. Stopperparet Wheater og Beevers har virkelig funnet kjemien, Wilson spiller stødig, mens fraværet av Dean Moxey er glemt når Taylor spiller som han gjør på venstreback. Hvor ofte har Bolton gått fem kamper på rad uten mål i mot?
  • Supporterne. For en fantastisk gjeng. I dag solgte Bolton ut alle 3.247 billettene de hadde tilgjengelig. I tillegg til flere spredt rundt om på stadion, var halvparten av alle oppmøtte på Gigg Lane Bolton-supportere. Når de også lager den stemningen de gjør, er det noe som virkelig gjør at spillerne kjemper for drakta.
  • Josh Vela. Vela er en Bolton-gutt, og har gått gradene opp til førstelaget. Etter å ha blitt plassert fra midtbanen til høyreback, har han nå endelig funnet plassen sin på midten igjen. Man legger ikke så ofte merke til han, men for en fantastisk innsats han legger igjen på banen. Vela springer seg alltid helt tom, og er en spiller vi ikke tidligere har hatt i laget. Med kaptein Spearing bak seg utgjør de to en duo det er vanskelig å møte.

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese