18. april 2024
Foto: Bolton Wanderers Offical

Etter en high-flying start var de fleste av oss muligens optimister før møte med rivalen Wigan. Bolton har sett meget solide og sterke ut i de tre første seriekampene, men dette var den første skikkelige testen. Det gikk verre enn man kunne drømme (eller ha mareritt?) om.

Kampen startet jevnt, uten at Bolton fikk noe klart grep på kampen. Etter hvert følte jeg at Wigan hadde momentum. Etter 12 minutter tok bortelaget ledelsen på en corner. Ballen stusses videre på første stolpe og fra meget kort hold så fikk Wigan stange inn 0-1. Wigan klarte altså score i den perioden hvor de hadde overtak, og det er ofte en god egenskap.

Bolton klarte ikke løfte seg og ble løpende i mellom og var svake med ballen i laget. Det ble vi straffet for, for bare 12 minutter senere, altså etter 24 minutter totalt, mister Bolton ballen i farlig område nært eget mål. Baxter redder første skudd, men returen ble satt ganske enkelt. 0-2 og en fryktelig første halvdel.

Bolton hever seg etter 0-2. Da tar laget litt mer tak i ballen, øker tempo og kvaliteten noe og begynner å skape noen småfarligheter. Hadde Bolton klart å score 1-2 før pause ville det vært match igjen. Det var derfor meget skuffende at Bolton da igjen slipper inn et alt for enkelt mål på overtid. 0-3 til Wigan og fullstendig kaos i Bolton-forsvaret. Nå tenkte de fleste av oss at kampen var tapt.

Skulle man hente inn dette måtte man ha et tidlig mål i andre omgang. Og Bolton skapte en enorm bare få minutter ut, men skudde til Cogley gikk lite utenfor. I og med at den ikke satt i mål så rant det ut i sanden for Bolton. Wigan la seg ned og forsvarte seg, Bolton trillet ball og prøve, men skapte veldig få farligheter. Etter 75 minutter satt plutselig 0-4 og ydmykelsen komplett.

Hele kampen var rett og slett en liten tragedie. Det virket som om spillerne ikke møtte opp. Bolton har vært kjent for å løpe mye, men i går så det ut som de jogget rundt. Ikke vant de noen dueller. Har tidligere skrytt veldig av gjenvinningspresset. Det var ikke-eksisterende i går. Kanskje Charles er viktig i den fasen av spillet, og fraværet av han kan ha vært viktigere enn man trodde? Balltempoet var lavt og det var, spesielt i første omgang, alt for få pasninger og valg som var gode. Baxter hadde heller ikke helt sin beste dag på jobben i målet. Fra bakerst til fremst så var det under gjennomsnittet. Noen av spillerne så langt under pari at man kunne skjelt dem ut, men det får treneren ta seg av.

Nlundulu viste ikke igjen da han fikk sjansen i fraværet av Charles. Noe som er skuffende, men kanskje ikke uforventet. Jeg har nevnt det tidligere at jeg ikke helt forstår hvorfor man hentet han tilbake. Så får vi se om ikke han hever seg ila sesongen.

En ting er sikkert. Dette var dritflaut. Men vi får håpe at dette var et (kolossalt) arbeidsuhell og at guttene slår hardt tilbake borte mot Burton til helga. Det kan være sesongavgjørende å komme seg sterkt tilbake etter noe slikt.