25. juli 2024

Fra Bolton til det spanske landslaget

Fernando Hierro bli i juni hevet inn i rampelyset etter flere år i en nokså anonym manager tilværelse.

Etter at Julen Lopetegui fikk sparken som Spanias landslagstrener en dag før åpningskampen i VM 2018 var det duket for den tidligere Bolton-spiller Hierro.

Hierro spilte i for Bolton i 2004-05 sesongen før han valgte å legge fotballskoene på hylla og heller fokusere på trenerrollen. Selv om mange av fansen og Big Sam ønsket Hierro med videre valgte Hierro å gi seg etter kun en sesong i Bolton.

Etter sin sesongen i Bolton tok det tid før Hierro offisielt var å se i fotballmanesjen igjen. Det tok over 5 år før Bolton-yndlingen igjen var tilbake i fotballsirkuset, da som fotball direktør i moderklubben Malaga CF. Etter noen år var Hierro tilbake der hans fotballkarriere først skjøt fart, nemlig Real Madrid.

Som spiller er Hierro en legende i den spanske hovedstadsklubben, men som manager var det heller litt labert. Etter en kort periode som assistenten til Carlos Ancelotti ble han manager for Segunda Divisions laget Real Oviedo. Men nå, er han El Jefe for den store fotball nasjonen Spania.

Vi som var Bolton-supportere under den fantastiske tiden som Sam Allardyce var manager opplevde mange stjerner som var innom Reebok stadium. Men få, om noen ble så elsket av fans og medspillere som Hierro. Med sin betonglignede stopperstil og sitt overblikk ble han fort en yndling på og utenfor banen. I følge mange medier, bland annet The Bolton News, menes det at om noen skal samle spillerne i garderoben etter kaoset før VM så er det Hierro.  

I skrivende stund leder Spania 3-2 over Portugal i Hierros første VM-kamp som sjefen for Spania.
Som alle tidligere Bolton-spillere og trenere ønsker vi Fernando Hierro lykke til videre med karrieren.

Once a Bolton Wanderer, allways a Bolton Wanderer.

PS: Kampen ente 3-3 (Red.anm)

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese