25. juli 2024

Hvor er de nå? – Syd Farrimond

Foto: bwfc.cu.uk

Foto: bwfc.co.uk

Denne spalten vil omhandle de spillerne i Boltons historie som har mer enn 400 innhopp for Bolton. Vi begynner med… Syd Farrimond, en høyreist anonym forsvarspiller fra Hindley, England.

Farrimond ble født 17. juli 1940 i en liten by Nordvest i England like utenfor Wigan. Selv om Syd ble født under krigsårene var det en ganske fredelig oppvekst i den rolige byen.
Han fikk tidlig interesse for fotballen og var allerede i tenåringene en habil forsvarspiller.

Som 18-åring fikk Ferrimond muligheten til å spille for Bolton Wanderers, som lå et ganske langt steinkast unna. I over 12 år ble han en fast inventar i Bolton-troppen. Fra 1958 til 1970 var Syd delaktig i 404 kamper. I løp av disse årene scoret han kun et mål, men var en bauta i forsvaret.
Etter årene i Bolton reiste Syd videre som 30-åring til Tranmere Rovers der han hadde 153 innhopp. Etter 4 korte år i Tranmere gikk han videre til Halifax Town.

Ringen ble sluttet da Syd gikk inn i styret og senere ble forman av Boltons Wanderers Players Association (BWPA) der han var frem til 2016. Han takket for seg og overførte staffet pinnen til en annen Bolton-legende Roy Greaves. BWPA er en organisasjon som ivaretar både nåværende og tidligere spillere i Bolton. En av BWPAs hovedoppgaver er å samle inn penger til forskjellige veldedigheter.

Det er veldig lite å finne om hva Syd gjør i dag, men det sies at han ofte er å se på Macron.

Det finnes ingen tvil om at Syd Ferrimond har et stort Bolton Wanderers hjerte da han stiller stadig opp i både hyggelige og sørgelige Bolton Wanderers FC æren. Blant annet som vert på Boltons hjemmekamper eller begravelser til tidligere spillere i klubben.

Ferrimond er nok ikke den spilleren som skape mye blest rundt seg, men bør for all del hedres for sin jobb i og rundt klubben vår. Få tidligere spillere har arbeidet/hatt verv slik som Syd kan vise til.

Once a Bolton Wanderer, allways a Bolton Wanderer.

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese