28. mai 2024

Å være medlem skal bety noe!

Eirik Hiim Titland, leder BWSCN

Jeg har selvsagt ikke noe problemer med å forstå at noen boltonsupportere velger å ikke være medlem i Bolton Wanderers supporters club Norway (BWSCN). Medlemskontingenten årlig er jo 150 kr. Dette tilsvarer vel en 0,33 liters deilig Hansa-pils på Bryggen i Bergen. Og på Bryggen i Bergen får man jo trossalt noe for pengene. 

Neida, jeg skal slutte å tulle. 
Men sannheten er at vi som velger å være medlem av BWSCN ikke er særlig kravstore. En slank blekke i sort/hvitt med en beskjeden dose gramatiske småfeil? Et medlemskort som ikke kan brukes til noe? Joda jeg kan forstå de som velger å stå utenfor. 
Men jeg tenkte at jeg i dag skal fortelle litt om hva BWSCN egentlig står for. Hvorfor vi er her, og hva vi driver med i kulissene. For å være medlem skal bety noe.
Først må jeg få minne om at alle vi som er involvert i driften av supporterklubben, gjør dette på dugnad. Ingen får betalt noe som helst for arbeidet de legger ned for sine supportervenner. Alt er for, med og av boltonsupportere.
Selv om BWSCN har som mål å ikke tjene penger, går vi til tider med overskudd. Dette gir oss mulighet til å hjelpe andre! Vi har bidratt ved diverse naturkatastrofer ved å sende penger til hjelpeorganisasjoner. Eksempelvis hjalp vi til ved jordskjelvet på Haiti i 2000 og ved  tsunamien i Thailand i 2004. 
Men først og fremst er vi her for å hjelpe våre medlemmer og Bolton Wanderers, klubben i vårt hjerte. Vi har flere ganger sendt penger til Bolton for å hjelpe til. Sist gang var da den forrige klubbeieren, Ken Anderson, sluttet å betale ut lønninger til de ansatte på stadion. 
Nå foreligger det et forslag til årsmøtet som holdes digitalt i oktober om å sende penger til Boltons Ungdomsakademi som på grunn av pengemangel stadig må nedgradere (les om dette og se innkalling til årsmøtet i blekka som er på vei). 
Kanskje vi kan hjelpe dagens talenter litt på veien til å bli morgendagens boltonspillere? Jeg håper alle stemmer -for-. Det var litt om hvor overskuddet vårt blir av.
Men vi driver hovedsaklig ikke med nødhjelp. Så tilbake til «hvorfor være medlem». 
Fra fellesturen i 2016

BWSCN har vært den offisielle supporterklubben til Bolton Wanderers Football Club i 25 år nå, og har alltid hatt som hovedformål å være et bindeledd mellom fotballklubben og supporterne i Norge. Det vil si at vi har gode kontakter innad i klubben som vi pleier etter beste evne. Skulle våre medlemmer trenge hjelp eller råd i forbindelse med en tur til Bolton, det være seg tips til hoteller, puber, restautanter eller skaffe billetter – ja så står vi til tjeneste. Vi skaffer og ordner det meste for våre medlemmer så lenge det er boltonrelatert. I tillegg til å løse denne type oppgaver, så arrangerer vi en fellestur til Bolton hvert år. Med unntak av 2020 da koronapandemien satt en stopper for dette. Den årlige medlemsturen legges det ned mye planlegging og arbeid i, slik at det skal være enkelt og bekymringsløst for alle reisedeltakerne. Vi deltar også i supportercupen som arrangeres av Supporterunionen for Britisk Fotball i Oslo -hvis vi får nok spillere og verden er frisk nok.  Her får man anledning til å spille med Boltonlogoen på brystet, samt være sosial med likesinnede.

Jeg vet at de fleste av våre medlemmer, inkludert meg selv, føler på en viss stolthet over det å være boltonsupporter samt å være en del av det norske boltonfelleskapet. Jeg tror ikke jeg snakker bare for meg selv når jeg sier at jeg har fått mange gode venner for livet igjennom BWSCN og at det i dag ville vært utenkelig å ikke være medlem.
Til slutt vil jeg bare nevne at i dag ble medlemsbladet Trotters sendt ut. I samme konvolutt ligger det en faktura på medlemskapet i BWSCN 2020/21. Til orientering er prisen er redusert til 100 kr. (Tilsvarer ca. 0.33 liter pepsi uten sukker på Bryggen i Bergen) Dette er en slags «refusjon» til alle som betalte sitt medlemskap forrige sesong fordi vi ikke klarte å innfri redaksjonelt i 2019/20. Det ble kun en eneste utgivelse av Trotters-blekka, og det beklager vi på det sterkeste. Det var flere grunner til dette. Både sykdom og tidsklemmer slo uheldig ut. Men nå er vi på fote igjen og jeg vil oppfordre dere alle til å betale 100-lappen så snart fakturaen kommer inn døren. Husk også å merke innbetalingen med navnet på den det betales for. Det er ikke alltid at det er samme person.
Helt til slutt..
Hvis det nå skulle være noen utenforstående lesere som gikk lyst til å være mer enn bare gratispassasjer på facebookgruppa vår, så er dere hjertelig velkommen som medlemmer. Innmeldingsskjema finner du her på www.boltonsupporter.net .
Og aller sist må jeg både beklage og takke litt til dere som bidro med stoff til blekka denne gangen. Spesielt vil jeg nevne Ole Peders fantastiske del 2 av jubileumshistorien. Her har Mr.Østby virkelig lagt ned mange timers arbeid for dere. Petter har som alltid kommet med mye stoff. Og denne gangen har Kristian Mateo Norheim virkelig slått på stortrommen med en flott presentasjon av de nye spillerne, og det er ikke få! På vegne av alle leserne av Trotters: 1000 takk!
En super quiz ble denne gangen sydd sammen av Bjørn Olsen. Her må jeg bare beklage at jeg ikke har fått skiftet ut navnet på quizmaster. Veldig dumt at mitt navn står igjen der fra forrige utgave, så det beklager jeg Bjørn. Slurv av meg, og godt jobbet av deg!
Avslutningsvis…
Vær forsiktige der ute.
Og hold dere friske alle sammen!
Håper vi sees snart. Kanskje allerede på vårt digitale årsmøte?
Mvh Eirik
-stolt medlem av BWSCN-

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese