29. mars 2024

Kamprapport Bolton – Brentford

bolton-brentfordEt noe glissent besatt Macron stadium ble vitne til to lag som startet kampen med å føle litt på hverandre, uten at noen tok grep om kampen.

Videoer i saken

Skrevet av Simen Romslo

Etter 10 minutter ble Brentfords leiesoldat John Swift gitt alt for mye tid og rom foran mål, han takket og bukket og ga Brentford ledelsen med et fint skudd fra like utenfor 16-meteren. Bolton svarte kjapt med gode forsøk fra både Shola Ameobi og José Manuel Casado, forsøk som Brentfords sisteskanse David Button parerte til corner. I tillegg fikk Liam Feeney en god gjennombruddspasning som han burde utnyttet bedre.

Heldig som slapp utvisning

Etter 23 minutter hadde Mark Davies en stygg tofots-takling der han også stempler Brentfords mann nede på leggen. Her må Bolton si seg heldig som fikk lov til å fortsette med 11 mann. I omgangens siste 15 minutter viste Ben Amos sin klasse med et par meget kvalifiserte inngripener. Først var det Lasse Vibe som fikk løpe alene gjennom som en følge av at Boltons offsidelinje er alt annet enn snorrett. Amos reddet med en god benparade. Like etterpå fikk målscorer Swift stå mutters alene på bakre stolpe etter svikt i markeringen fra Boltonforsvaret, men Amos svarte med nok en god redning.

Press, uten sjanser

Bolton evnet å avslutte omgangen med å legge et visst press på Brentford, uten at vi skapte de helt store sjansene. Brentford kunne fort fått straffe på overtid i omgangen da målscorer Swift gikk i bakken. I stedet fikk han gult kort for filming. Lite protester fra Swift kan tyde på at avgjørelsen var korrekt, uten at reprisene entydig frifant Josh Vela.

Ut med skade

Bolton gikk til pause med 0-1 i sekken etter å ha vært spillemessig fullt på høyde med Brentford. Men det må sies at vi periodevis så meget shaky ut bakover. Kjedelig var det også at Max Clayton måtte gå ut med skade etter at en Brentford-spiller landet oppå han mens han satt i spagaten(!).

Nesten 0-2

Andre omgang startet som den første, lagene kjente litt på hverandre og ingen evnet å skaffe seg et initiativ i kampen. Etter 55 minutter kunne det igjen stått 0-2 da Bidwell fikk stå alene og heade. Heldigvis headet han rett utenfor målet til Amos.

Klemte til

Neil Danns scoret Boltons mål.
Neil Danns (til venstre) scoret Boltons mål.

Snaut halvveis ut i omgangen kom et fint initiativ fra Feeney ute på høyrekanten. Ballen endte opp hos Danns midt foran mål og han klemte til med venstreslegga. Ballen føk inn ved hjelp av stolpen, og lagene var like langt på 1-1. En flott avslutning av Danns.

God ti-minutters periode

Målet så ut til å gi Bolton en vitamininnsprøytning, for etter dette fulgte en periode på ca. 10 minutter der Bolton dominerer fullstendig. Ameobi kommer svært nære å gi Bolton 2-1 med en avslutning fra kort hold. Vi har også en del dødballer i denne perioden, dødballer som Casado slår presist inn og som Brentford sliter med å rydde unna. Uheldigvis resulterer ikke denne gode perioden i ytterligere scoringer.

Casado bemerket seg i begge ender av banen

I kampens siste 15 minutter gjorde Casado seg bemerket i begge ender av banen. Først avsluttet han fra noe skrå vinkel på høyresiden, en avslutning som gikk forbi Brentfords sisteskanse Button, men som en Brentford-forsvarer fikk headet unna på streken. I bakre rekker hadde han en alt for løs pasning tilbake mot egen keeper, denne endte med at Amos noe heldig fikk ballen i retur fra et Brentford-bein. I denne perioden hadde Brentford også et par eventyrlige kontringsmuligheter som de skuslet bort.

God keeper

Etter 87 minutter hadde Amos nok en gang en meget god redning etter forsøk fra danske Vibe. Kampen ebbet ut med at begge lag skapte et par halvsjanser og cornere i begge ender av banen, men det hele endte uavgjort 1-1.