15. juli 2024

Premier league klubben Luton Town er Boltons motstander i tredje runde av FA cupen.

Kampen spilles søndag 7. januar klokken 15 og kan ses på Viaplay sine kanaler. Har man ikke tilgang så kan man følge kampen via vårt Livesenter.

Luton Town Football Club er en engelsk fotballklubb fra byen Luton i Bedfordshire. Klubben ble stiftet i 1885, og ble valgt inn i The Football League i 1897.

Lagets hjemmekamper spilles på Kenilworth Road Stadium som har en tilskuerkapasitet på 10280. Så dette er en svært liten stadion til å være en PL klubb.  Det skal være planer om å oppgradere slik at kapasiteten øker til 23000.

Kenilworth Road Stadium. Skjermdump Wikipedia

Viaplays kommentator, Kasper Wikestad, sa følgende til Nettavisen da det så ut som om Luton skulle rykke opp til Premier League.

– I bortesvingen må du gjennom noen hager for å komme inn. Jeg var der for et par sesonger siden med noen kompiser. Den er veldig autentisk, for å si det sånn. Den er prikk lik sånn den var på 80-tallet.

Nå har ikke Luton Town FC vært mye i PL. 23/24 sesongen er første gang klubben er der. De har spilt i toppdivisjonen i England tidligere, men da het det ikke Premier League. De ligger pr nå tredje sist på tabellen med sine 4 seiere, 3 uavgjorte og 12 tap.

Klubbens største bragd gjennom tidene er nok seier i Ligacupen i 1987/1988-sesongen og tap i finalen året etter. Klubben tapte også finalen i FA-cupen i 1958/1959-sesongen.

Klubbens største seiere har vært 15–0 over Great Yarmouth Town 21. november 1914 i FA-cupen og en 12–0 seier over Bristol Rovers i Third Division South 13. april 1936. Lutons største tap var 9–0 nederlag mot Small Heath i andre divisjon 12. november 1898.

Watford er Lutons bitre rival, fotballmessig.

Luton Town har en norsk supporterklubb som heter Luton Town Supporters Club of Scandinavia.

Kilder: Den norske og engelske Wikipedia

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese