18. juni 2024

Liverpoolsupporteren leder konkurransen

Fra starten av årets sesong har vi hatt en tippekonkurranse her på siden der de som er med tipper på resultatet av hver seriekamp. 

Her tildeles poeng etter hver kamp og formålet er selvsagt å skaffe seg flest mulig poeng.

Konkurransen er i to deler. En fram til nyttår, og en for hele sesongen. Den som hadde flest poeng i 2016 er en dansk Liverpoolsupporter som bor i Norge

Preben Jacobsen er Liverpoolsupporter. Men han er også supporter av Boltons supportere.

Det var 62 åringen, og nylig pensjonert, Preben Jacobsen som hadde flest poeng og vant første del av konkurransen.

Preben er bosatt i Sandefjord men er fra Sydfalster i Danmark. (Tidligere vennskapskommune til Tjølling.)

Trotters online snakket litt med mannen som per dags dato har full kontroll på denne konkurransen og odds-spill generelt.

Du er Liverpoolsupporter. Hvorfor er du engasjert i supporterklubben til Bolton?

– Var bosatt i Tjølling hvor supporterklubbens vugge sto. Engasjert i fotballklubben der. Mange flotte folk er Boltonsupportere og de har tatt vel imot meg på turene. Supporterklubben har alltid ett veldig fint årlig tilbud som gjør at vi kommer igjen og igjen. Det er jo litt guttetur hvor alle bidrar med sitt. Er også glad i engelsk øl:-)

Hva syns du om konkurransen vi har?

– Jeg synes det er fint med en slik uhøytidelig konkurranse, hvor æren står på spill blant venner. Er veldig glad i nesten alle slags konkurranser. Redaktøren er rask til å oppdatere. Jeg sjekker alltid rett etter kampslutt.

Du leder konkurransen med god margin. Flaks eller dyktighet fra din side?

– Ett innslag av flaks, men mest dyktighet håper jeg. Vår ærete redaktør sa at for å vinne må man tippe med hjernen og ikke hjertet. Hvis jeg vinner er det hans skyld.

Hva tenker du om konkurransen videre. Er seieren etter sesongslutt i boks for deg allerede?

– Hvis ingen leverer inn flere tips er seieren i box. Men der er fortsatt 147 points å spille om så alle har fortsatt en sjanse. 147 er forøvrig maximum scoren i snooker og det tror jeg er enda vanskeligere å oppnå for noen av oss, ihvertfall for Ronny og meg.

Du liker å spille på odds. Hvorfor denne ”hobbyen”?

Begynte med ludo når jeg var kanskje 4-5 år og har kanskje utviklet seg mot ludomani. Begynte å tippe for min mormor i 9 årsalderen. Hadde mange store tippelag i 70 og 80-årene. Oddsen tok mer over på begynnelsen av 90-tallet. Leverer nå daglig veldig mange spill. Kunne ha levd av det hvis ikke jeg var blitt limitert kraftig eller kastet ut av de fleste bookmakere. De ønsker bare kunder de kan tjene penger på.

Hvordan blir man en god oddsspiller?

– Man må forstå spillets matematikk, vite hva som er verdispill, kunne se en surebet, lage seg en del strategiske prinsipper og stort sett holde fast ved dem. Bygge opp en bankroll på 100K og spille derfra. Ha tilgang på mange bookmakere, også exchanges som Betfair. Mestre back/lay. Ha tid til rådighet. Spiller aldri på tradisjonelt vis med en femling for 50 kroner. Da er man dømt til å tape i det lange løp. Bookmakere har som jobb å lage odds og det kan de. Men iblant tar de feil og da må man slå til. Norsk Tipping tar feil hver måned, men aksepterer bare at man taper 20K i måneden. Jeg ønsker faktisk å tape 20 K hver måned til Norsk Tipping. Høres ulogisk ut, men det danske begrepet «gynger og karuseller» forklarer det. Bookmakere kommer stadig med generøse gratistilbud om fex. 500 kr med vilkår. Selger dem igjen for 400 uten vilkår. Du har liten sjanse til å slå bookmakerne på tradisjonelt vis, men man må sno seg som ålen sa da den lå i stekepannen.

Ikke spill lykkespill som Lotto, Keno etc. Det er extraskatt for de dumme:-)

Hvor tror du Bolton Wanderers er på tabellen etter siste kamp 30. April?

– Ved starten av sesongen var oddsen på at de skulle vinne ca 15 og nå er den rundt 5. Så de har overrasket positivt. Jeg taper 6K hvis de vinner League 1. Så jeg tror på en sterk annenplass og opprykk.

Per 01.01-17 var stillingen i konkurransen følgende:

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese