18. april 2024

Medlemskap kreves for billettkjøp

Vi i BWSCN har lenge vært privilegert med enkel tilgang til billetter til alle Boltons kamper for våre medlemmer. Dessverre ser det ikke ut til å vedvare.

Vi har riktignok fortsatt et godt vennskap med billettkontoret i Bolton Central, men dessverre hjelper det lite nå.

Nå kreves det et registrert medlemskap for alle som skal inn på tribunen. Absolutt alle! Systemet er allerede satt i drift.

Dette ble innført svært plutselig og overraskende uten noen form for rådføring eller noe konsekvensanalyse av betydning, så vidt vi kan forstå.  BWSCN har uttalt oss kritisk til deler av systemet og jobber nå i håp om å få tilbake en ordning som er bedre for oss som samlet supporterklubb. En del av det vi driver med er å hjelpe våre medlemmer med å skaffe billetter i tillegg til at vi minst en gang i året kjøper et større antall billetter samlet. Det nye systemet gjør det ikke enkelt for oss som sjelden kjøper en enkelt billett til oss selv.

Hvis vi skulle få aksept for våre ønsker vil det mest sannsynlig bli en løsning der vi står ansvarlig for oppførselen til dem vi har ordnet billetter til. Og må sørge for å ha kontaktinfo på hver enkelt. Altså vil det aldri bli aktuelt å ordne innpass for andre enn våre egne betalende BWSCN-medlemmer. Men om vi får aksept for en spesialtilpasset ordning vites foreløpig ikke.

Hvordan får man så en billett i dag? Jo, først må man registrere et offisielt medlemskap i BWFC. Dette tar ikke mer enn ca 5 minutter.. Så langt er det relativt greit. Problemene kommer først når man skal kjøpe billetter til en gruppe supportere.  Eller om man skal registrere et barn, eller andre som ikke har en epostadresse. Her stopper det litt opp og man må ringe billettkontoret for manuell registrering. Kanskje blir det også litt komplisert for de eldste norske boltonsupporterne om de sliter litt med både det engelske språket og data/internettkunnskapene. Vi skal uansett hjelpe alle som trenger det så godt vi kan.

SEND OSS DITT MEDLEMSNUMMER (6-SIFFER) SLIK AT VI FÅR REGISTRERT DETTE HOS OSS OGSÅ. KLIKK HER FOR Å FYLLE UT ET ENKELT SKJEM

Så hvorfor har Bolton Wanderers Football Club innført dette?

Veldig enkelt svar på dette er at litt for mange ikke klarer å oppføre seg med normal folkeskikk når de kommer i flokk og i tillegg har fått litt mer promille enn de har godt av.

Bråk og hærverk har kostet klubben alt for mye penger.

«Politikostnader» for BWFC de siste årene:

  1. 2015/16– £191,267
  2. 2016/17– £164,341
  3. 2017/18– £167,088
  4. 2018/19– £151,690

For en ny-berget fotballklubb som prøver å bygge seg opp igjen økonomisk, skjønner vi alle at dette er fullstendig unødvendige kostnader. Her går det fryktelig mye penger ut vinduet.  Det er derfor lett å forstå at tiltak innføres. Men vi håper at klubben ser problemene det skaper for oss som faktisk klarer å oppføre oss sånn noenlunde, selv i flokk med promille. I flere av tilfellene der Boltonsupporterne har laget bråk, kanskje spesielt på bortekamper, har det vært nærmest umulig å identifisere pøblene. Med det innførte systemet skal det altså bli lettere å identifisere folk, samt stenge for fremtidige billettkjøp.

Så hvordan gjør vi det når vi skal på fellestur, forhåpentligvis i slutten av denne sesongen? Det kommer selvsagt an på hvor raskt, og om BWFC innser og endrer noe. Hvis så ikke skjer og dagens system blir stående, betyr det en liten jobb på alle som skal delta på fellesturen. Alle må da registrere seg som medlem i BWFC. Finn frem penn og papir for når registreringen er unnagjort får du opplyst et medlemstall.  Dette medlemstallet må vi få registrert hos oss i BWSCN hvis du har planer om å delta på fellesturen. Vi trenger det 6-siffrede medlemstallet ditt når vi skal kjøpe inn billetter samlet. Etter registrering kan du enkelt kjøpe kampbilletter ved å logge deg inn på billettsiden. Til orientering: Når du er innlogget vil medlemsnummeret stå ved siden av navnet ditt øverst på skjermen.

Vi oppfordrer alle som vurderer en tur til Bolton, og som vil på kamp denne sesongen, altså før mai 2022, å tegne et medlemskap nå. For ordenskyld, medlemskapet koster ingenting og det er fort gjort når du får det til. Det kan ta noe lengre tid om du ikke får det til. Ta kontakt hvis noe er uklart, så skal vi hjelpe så godt vi kan. Lykke til!

Registrer ditt medlemskap i BWFC her:

https://www.eticketing.co.uk/bwfc/Memberships/List

 

SEND OSS MEDLEMSNUMMERET DU FIKK TILDELT (6-SIFFER).  DA FÅR VI REGISTRERT DETTE HOS OSS OGSÅ. KLIKK HER FOR Å FYLLE UT ET ENKELT SKJEMA

 

For BWSCN

Eirik Hiim Titland / Leder