18. april 2024

Det var to formsvake lag som møttes på Portman Road lørdag ettermiddag. Ipswich har på sin side enda ikke vunnet denne sesongen, mens Bolton kun sto med ett poeng på sine siste fire ganger.

Kampen var preget av mange dueller og lite finspill fra begge sider. Ingen av lagene klarte å sette noe preg, og de forsøkene som kom ble som oftest avblåst for offside eller taklinger. Derfor var det heller ikke overraskende at første mulighet kom gjennom en corner for bortelaget, hvor Marc Wilson fikk skutt like til side for mål.

Etter drøye halvtimen spilt ble Boltons muligheter for seier mer eller mindre ødelagt. Et godt forarbeid på venstresiden spiller hjemmelagets Jackson gjennom. Marc Wilson er på etterskudd, og river ned Jackson like utenfor feltet, og får marsjordre av dommer Martin.

Kampen ble ikke nevneverdig forandret selv med utvisningen, og over i den andre omgangen var det Trotters som sto for kampens største sjanse. Olkowski får god tid til å prikke et innlegg inn i feltet. Ballen havner til slutt oss innbyter Wheater som får skutt fra åtte meter. Dessverre for Bolton står en forsvarsspiller i veien og får blokkert skuddet til corner.

Like før full tid fikk Ipswich sin største sjanse i kampen, men en kjemperedning av Ben Alnwick hindrer hjemmelaget i å ta ledelsen. Dermed ender det målløst i en intens og sjansefattig kamp.

Parkinson hadde følgende å si om oppgjøret: «Jeg er veldig glad for poenget vi fikk. Jeg mener at utvisningen var for streng, fordi det er knapt kontakt der. Alt tatt i betraktning er jeg likevel fornøyd. Vi har én dag mindre hvile, lang reise samt én mann mindre i store deler av kampen. Gutta viste god moral.»