16. juli 2024

Oppkjøp rundt hjørnet?

Bolton kunne søndag juble for opprykk tilbake til Championship, etter kun én sesong på Englands tredje høyeste nivå. Etter en sesong hvor det sportslige har pekt i riktig retning, kan man fortsatt ikke friskmelde klubben for godt. Administrasjonen vil nok få en travel sommer, men nå ser det ut til at styreformann Ken Anderson kan få hjelp fra et annet kontinent. 

Ifølge rapporter fra en av Australias største aviser, Herald Sun, ønsker Australian Football Consortium (AFC) å kjøpe opp en underpresterende engelsk klubb med hensikt å ta klubben til Premier League, heter det i artikkelen. Direktør Gerard Murphy sikter seg inn på å få £55 millioner fra investorer, som gjør at den eventuelle klubben vil få et godt økonomisk fundament i tiden fremover. 

Alastair Clarkson kan bli en viktig faktor i Boltons fremtid

Alastair Clarkson, som til daglig trener Hawthorn i australsk fotball, kan overraskende nok bli en viktig faktor for at valget ender på Bolton. Han har gjennom sin tid som trener opparbeidet seg tette bånd til avdøde Phil Gartside, som opptil flere ganger besøkte Clarkson på forretningsreiser i Australia. Siden de første møtene i 2005 har Hawthorn-treneren besøkt Bolton hvert eneste år. 

Nå skal altså Clarkson allerede ha vært i møter med AFC, hvor temaet skal ha vært hvorvidt Bolton passer kriteriene for et eventuelt oppkjøp. Clarkson skal ha uttalt at han selv ønsker å ta del i prosessen, og med hans erfaringer med å bygge en klubb fra bunnen vil nok spille en viktig faktor i hvor stor grad hans ønsker vil bli tatt til etterfølge. 

Så gjenstår det da å se om dette forblir et rykte, eller om det faktisk vil dukke opp et bud i løpet av sommeren. 

Les mer om AFC’s planer her: http://www.australianfc.com.au/

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese