25. juli 2024

I dag fikk rundt 2000 Bolton-supportere se Bolton ta 3 poeng på en arena vi har gode minner fra, nemlig banen til Port Vale.

Bolton stilte i dag uten kaptein Santos og en av våre spisser, Adeboyejo. Det skulle en tro var en kjedelig start mot et Port Vale som også har ligget høyt på tabellen så langt. Men da kampen startet så det ikke ut som Bolton var nevneverdig svekket.

Første omgang hadde Bolton god kontroll i banespillet. Vi hadde mye ballbesittelse og burde egentlig scoret ganske tidlig, men Charles klarte ikke sette ballen i mål alene med keeper. Videre i omgangen var det stort set Bolton som skapte noen farligheter. Port Vale hadde egentlig ingen farligheter. Dette var kjekt å se et Bolton-lag som var trygge med ballen, bearbeidet og var tålmodige. Samt at en var god i gjenvinning og duellspillet, slik vi kan huske å ha sett Bolton på sitt beste i enkelte kamper.

Like før pause fikk vi uttelling. Charles fikk ballen og begynte å føre seg gjennom, og da en Port Vale – spiller skle så var Charles ganske så alene. Der gjorde han ingen feil og plasserte ballen nederst i stolperota. En fortjent ledelse! Det holdt likevel ikke på å holde inn til pause, men en god Baxter gjorde en viktig redning som lot Bolton gå til garderoben med ledelsen.

Andre omgang var et hakk dårligere. Port Vale overtok inititativet og presset på mot utligning. De var i nærheten noen ganger, men Bolton hadde – etter mine øyne – relativt god kontroll. 0-1 seier og 3 poeng er helt fint det! Skulle ønske de klarte å gjenskape 1.omgangen, men vi får ta det vi får og se etter den fremgangen vi har. Det er hvert fall 3 viktige poeng mot et lag i toppen og gir et godt grunnlag for ny toppkamp allerede på tirsdag. Da står Stevenage for tur!

Foto: Bolton Offical

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese