28. mai 2024

Styreformannen forsvarer Clough-salget

Holdsworth og Anderson er uenige om detaljene rundt Clough-salget.

Som de fleste fikk med seg, ble Zach Clough solgt til Nottingham Forest på Deadline Day. Helt siden salget har styreformann Ken Anderson, og medeier Dean Holdsworth vært uenige om hvem som har skylden. Hva er egentlig sannheten?

21 år gamle Zach Clough har vært en åpenbaring for Bolton i årets sesong, og står fortsatt som klubbens toppscorer. Det var derfor ikke uventet at unggutten ble solgt opp en divisjon på Deadline Day. Når en klubb sliter økonomisk, må de mest verdifulle selges, ofte til priser under markedsverdi. Det var nettopp det som skjedde i dette tilfellet. 

Styreformann Ken Anderson insisterer på at Bolton fikk så mye de kunne for Clough, satt opp mot posisjonen klubben er i. Han hadde tidligere skremt bort klubber med en pris opp mot £10 millioner, men når en klubb kom Nottingham Forest kom på banen med drøye £3 millioner ble det vanskelig for styreformannen å avslå. Det oppsiktsvekkende her, er at Anderson har gått så langt som å skylde på medeier Dean Holdsworth for at Trotters mistet sin beste spiller;

«Vi ville selvfølgelig ikke miste Clough på dette tidspunktet, men når Holdsworth i forrige uke ikke ønsket å spytte inn penger i kassa for å beholde han, hadde jeg ikke mye valg. Da måtte jeg presse prisen for Clough så høyt som mulig.» 

Medeier Dean Holdsworth har nå tatt bladet til munnen og forklart hva han mener har skjedd i saken;

«Det er trist at jeg må stå her å forklare meg for noe som overhodet ikke er tilfelle. Jeg fikk ikke på noe som helst tidspunkt informasjon fra Anderson om at Clough var på vei ut av klubben. Dette holdt han for seg selv, og forhandlingene gjorde han også på egen hånd. Jeg har ingen som helst tvil om at Anderson ønsker det beste for klubben, men noe skyld for salget av Clough skal ikke jeg ha. Hadde jeg vært klar over dette, hadde ting kanskje sett annerledes ut også.»

Hvem som snakker sant er vanskelig å si, da begge naturlig nok prater for sin sak. Det som er sannsynlig, er at Clough på et eller annet tidspunkt hadde forlatt Bolton uansett, og da måtte klubben ta pengene de fikk for han. I tillegg til pengene for salget, fikk vi også inn mer bredde i stallen, noe som kan vise seg å være gull verdt før avslutningen på denne sesongen. 

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese