28. mai 2024

Tidligere Bolton-spillere klar for EM

sturraSom sikkert de aller fleste nå har fått med seg, starter fotball-EM i Frankrike i morgen. Vertsnasjonen Frankrike, som er en av de store favorittene i mesterskapet, tar i mot Romania i åpningskampen fredag kveld. Bolton har dessverre ingen representanter i sommerens store happening, men likevel har flere av stjernene vært hos Trotters ved tidligere anledninger. Om du ønsker, kan du se hvor mange av de åtte representantene du klarer å gjette før du går inn på saken…

Cary Cahill (England)

Stopperkjempen som Gary Megson signerte for 5£m i 2008. Spilte seg veldig kjapt inn i laget, og rakk å notere seg for 130 kamper for klubben før han ble solgt til Chelsea. Har også passert over 100 kamper for London-laget, og er Englands visekaptein i mesterskapet.

Daniel Sturridge (England)

Den lynkjappe spissen gikk på lån til Bolton fra Chelsea i januarvinduet i 2011, og ble en umiddelbar suksess. Han åpnet målkontoen i debuten mot Wolverhamton, og noterte seg til slutt for åtte mål på 12 kamper for Trotters. Kan fort bli en joker for engelskmennene.

Jack Wilshere (England)

Stortalentet ble hentet til Bolton på lån fra Arsenal i januarvinduet 2010/11-sesongen. Som 18-åring rakk han likevel å spille seg rett inn på midtbanen, og endte tilslutt med 14 kamper og ett mål. Ble overraskende tatt ut i troppen til Hodgson selv med alle skadeproblemene han har hatt i årets sesong. En yndling blant England-fansen.

Eidur Gudjohnsen (Island)

Den 37 år gamle islendingen har hatt to perioder som Bolton-spiller. Den første fra 1998-2000 da han ble hentet fra hovedstadslaget KR Reykjavik. Gudjohnsen ble, som de andre nevnte, en umiddelbar suksess for Bolton, og ble ikke overraskende hentet til Chelsea. Noterte seg for 21 mål på 59 kamper i hans første periode. Kom tilbake i 2014-15 sesongen, med varierende prestasjoner. Fikk likevel nye 21 kamper for klubben før han i januar ble hentet til Kina. Vil nok ikke bli all verdens med spilletid, men kan fort bli en joker han også.

Jonathan Walters (Republic of Ireland)

At navnene over har hatt en viktig rolle i Bolton er det liten tvil om. Irske Jonathan Walters kan derimot ikke skryte på seg det samme. Starten karrieren i Blackburn før han i 2001 ble hentet til Trotters. Debuterte i Premier League først i 2002 da han kom inn for vår franske venn Per Frandsen. Fikk kun fem kamper etter dette, og ble ikke overraskende lånt ut. Var på utlån i tre forskjellige klubber før han ble solgt til Hull i 2004. Sendte Irland nesten på egenhånd da han scoret to mål i play-off-kampene mot Bosnia. Vanskelig å si om Walters får spilletid med tanke på at Keane og Long er foran på lista. Mulig han blir flyttet ned på midten.

Vladimir Weiss (Slovakia)

Hentet slovaken på lån fra Manchester City i 2010. Fikk totalt 13 kamper for Bolton. Flere hadde tro på at Weiss kunne bli en toppspiller med sin fart og teknikk, men fikk aldri slått helt gjennom. Om han spiller er usikkert, men vil nok mest sannsynlig bli satt i skyggen av Slovakia-kaptein Marek Hamsik.

Jan Gregus (Slovakia)

Nok en slovaker som har bært den vakre Bolton-trøyen. Ironisk nok fikk ikke Gregus en eneste kamp for førstelaget. Noen få kamper for u21-laget er det eneste han kan vise til som Bolton-spiller. Scoret også et praktfullt mål mot ungdomslaget til Manchester City. Dette kan du se via linken under.

https://www.youtube.com/watch?v=IlxHJ4hj_54

Blerim Dzemaili (Sveits)

Nok en spiller som aldri fikk sjansen for førstelaget. Big Sam hentet sveitseren og hadde masse lovord om unggutten. Kom såvidt inn i en FA-cup kamp mot Sheffield United, men slet i mange måneder med en kneskade. Dro på lån til Torino før han signerte for italienerne permanent.

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese