15. juli 2024
Foto: Bolton Offical

Etter 3 kamper uten seier sa det endelig stopp for den korte nedgangsperioden. Et flaut tap mot Wigan, et svakt uavgjort mot Burton og et forventet tap mot Boro er nå glemt og vi kan se fremover mot det som forhåpentligvis kan bli en god rekke med 3-poengere.

Lørdag slo Bolton til med en 2-1 seier over Derby County. Derby hadde 3 seiere og 2 tap før møtet med Bolton. Jeg forventet hard motstand i dag. Bolton leverte heldigvis en mye bedre kamp enn Derby.

Det startet godt med et tydelig Bolton-initiativ i kampen. Ikke de helt store sjansene ble skapt, men det var et godt trykk og Bolton var der de skal være i gjennvinningsfasen og i presspillet. Dessverre, på Derbys første visit i Boltons 16-meter, så tok bortelaget ledelsen. En corner ble slått inn og her er vi nok heldige at vi ikke får dømt straffe mot oss for hands. På den påfølgende corneren scorer Derby, men blir avblåst – til fordel for en straffe – hvor Adeboyejo rev ned en motstander. Straffen ble satt i mål og 0-1 til Derby. Helt mot spillets gang.

Bolton fortsatte heldigvis sitt gode spill og får betalt bare minutter før pause. Bolton får en helt korrekt straffe som Dion Charles setter kontant. 1-1 til pause. Bolton leverte godt og her hadde jeg troa!

Andre omgang begynner som første. Bolton tar tak og styrer kampen. Det tok ikke lang tid før Bolton fikk en enorm sjanse. Derbys keeper havnet i trøbbel utenfor 16-meteren og måtte til slutt redde en avslutning med hånda. Dommer gir korrekt rødt kort til keeperen og Bolton får nå spille rundt 40 minutter med 1 mann mer.

Om ikke første omgang hadde vært enveiskjøring, så ble det hvert fall det nå. Og etter 66 minutter fikk vi uttelling. Dacres-Cogley slår et innlegg som daler ned i bakerste hjørnet bak en forvirret keeper. Bolton opp i 2-1! Da var jeg ganske trygg på at det skulle gå. Bolton hadde skapt nok av sjanser til å avgjøre kampen før sluttminuttene. Likevel fikk Derby inn en skummelt sluttspurt, men heldigvis uten uttelling.

I dag syns jeg Bolton var god. Mye løping og energi i laget både offensivt og defensivt. En klarer fint å være tålmodige med ball og spiller ut Derby. Vant de aller fleste dueller og gikk sjelden lenge uten å klare å vinne ballen tilbake. Spilte rett og slett klokt store deler av kampen. Kombinerer man klokhet med intensitet i løping og duellkraft så blir det fort veldig bra. Det ble det i dag og en fullt fortjent seier.

Fortsetter Bolton slik kan vi se frem til en bra periode fremover!

Oppdag mer fra Trotters online

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese