15. april 2024

Trenger seks poeng på de to siste kampene

Skal Bolton være sikker på en Play-off plass kan de ikke gi bort noen poeng.

Lørdag 29. april er det Bolton – Fleetwood Town og lørdag 7. mai spiller Bristol Rovers – Bolton. Dette er de to siste kampene i denne sesongs League one og Bolton må vinne begge for å sikre seg plass i Play-off.

Man må være topp 6 for å få en Play-off plass.

Bolton ligger på 5. plass før de to siste kampene. De har like mange poeng (75) som Derby på 6. plassen. Rett bak dem kommer Peterborough med sine 73 poeng.

Det kan, i værste eller beste fall, bli målforskjellen som avgjør Play-off plass. Bolton har før de siste kampene 23 mål i pluss mens Peterborough har 19. Skulle Peterborough vinne sine to siste kamper og øke sin målforskjell med 6 mål, holder det kanskje ikke for Bolton å ta 4 poeng.

For vinner Bolton 1-0 mot Fleetwood og spiller 0-0 mot Bristol, så vil Bolton ha 79 poeng og 24 mål i pluss. Med senaroet ovenfor vil Peterborough få 79 poeng og 25 mål i pluss og dermed ta 5. eller 6. plassen. 

Men vi skal heller ikke glemme Derby opp i alt dette. De kan selvsagt gå på en blemme og tape de to siste kampene eller ta fire poeng. Da må man igjen se på målforskjellen der. Derby har pr nå 22 mål i pluss.

SÅ, det sikreste for Bolton er å vinne de to siste kampene og med det sikre plass i Play-off.

PS: skulle undertegnede gått surr i alle tallene, eller har du andre forslag og muligheter, så send en e-post til post@bwscn.no